Home

Craniosacraal Therapie

De behandeling

Klachten

Janneke Borghans

Fyiotherapeutische massage

Kinesiotape

Contact

Tarieven

Extra Links

Blog

Ervaringen


Janneke Borghans
Praktijk voor Craniosacraal Therapie


De Behandeling

Een behandeling craniosacraal therapie duurt gemiddeld één uur. 

Wanneer u bij mij voor een behandeling komt, raad ik u aan makkelijke, warme kleding aan te trekken. U hoeft zich voor de behandeling niet uit te kleden. Voorafgaand aan de behandeling hoor ik graag eerst wat over uw klachten; wanneer zijn ze ontstaan? Hoe is het verloop? Zijn er nog andere klachten? Slikt u medicijnen? Zo krijg ik vast een beeld van u en uw klachten.

Vervolgens mag u op de bank liggen (of zitten). Met mijn handen maak ik contact en loop in (grofweg) in 10 stappen door uw lichaam. Ik begin bij uw voeten en “werk” naar uw hoofd toe. Alle restricties/blokkades die zich onderweg voordoen, krijgen de mogelijkheid los te laten.
Het kan zijn dat ik op andere plekken restricties/blokkades vind, dan u uw klachten heeft. Dit komt vaak voor: het lichaam is door bindweefsel  geheel verbonden en er kunnen in dit bindweefsel door het hele lichaam blokkades ontstaan. (Denk aan dit bindweefsel als aan een tafelkleed: trek je aan de punt, dan gaat het hele kleed mee ! In de behandeling ga ik op zoek naar die punt)

Het komt vaak voor dat de dagen na de behandeling het lichaam nog “doorwerkt”: klachten kunnen verminderen of juist verergeren. Na enkele dagen stabiliseert dit. Ik adviseer u in die dagen goed te drinken en te luisteren naar uw lichaam : geen zware inspanningen als uw lichaam dat niet gewend is.

Meestal zitten er tussen de eerste behandelingen 2 à 3 weken. Dit is nodig om het lichaam de tijd te geven zelf te gaan herstellen. Later zal de periode tussen de behandelingen langer zijn (tot 6 weken).

Na de eerste 3 behandelingen evalueer ik met u: zijn de klachten verminderd? Is er iets gebeurd of voelt u geen verandering ? Als er na 3 behandelingen nog niets veranderd is, dan stoppen we, in overleg natuurlijk, de behandeling. Het is hierbij niet gezegd, dat klachten na 3 behandelingen weg zijn; ieder lichaam neemt zijn eigen tijd voor herstel. Binnen die 3 behandelingen moet dat herstel wel ingezet zijn.

Graag houd ik uw huisarts op de hoogte van de vorderingen in de behandeling en vraag uw toestemming om contact met hem/haar op te nemen.  Zonder toestemming doe ik dit niet.

Klik hier voor de folder voor mijn praktijk in pdf met daarbij welke behandelingen ik heb uitgevoerd.