Home

Craniosacraal Therapie

De behandeling

Klachten

Janneke Borghans

Fyiotherapeutische massage

Kinesiotape

Contact

Tarieven

Extra Links

Blog

Ervaringen

 


Janneke Borghans
Praktijk voor Craniosacraal Therapie


Over mezelf:

Ik ben 50 jaar, getrouwd met André Borghans en moeder van 2 dochters. Samen wonen we in Malden, waar ik ook mijn praktijk heb.

In 1992 studeerde ik in Utrecht af als fysiotherapeute en heb tot 2012 vooral als fysiotherapeute gewerkt. In mijn huidige praktijk kijk ik nog steeds mee met de ogen van een fysiotherapeute.

Hoewel het werk als fysiotherapeute veel voldoening gaf, bleef ik altijd op zoek naar meer, naar verder. Op zoek naar de onderliggende oorzaak van lichamelijke klachten. Op zoek naar de vraag waarom die eenmaal verholpen klachten ook vaak weer terugkomen. 

Op zoek naar dát wat mensen innerlijk beweegt ! In mijn fysiotherapeutisch handelen keek ik altijd naar de mens als geheel en niet alleen naar een lichaam met de een of andere klacht. Het antwoord vond ik in de Craniosacraal Therapie, waarna ik deze opleiding ben begonnen en waarin ik in november 2009 ben gecertificeerd.

In mijn praktijk wil ik mensen graag ondersteunen om het zelfherstellend vermogen van het lichaam weer te vinden. Soms zijn twee ondersteunende handen van een ander mens genoeg om weer bij je eigen kracht te komen. Wanneer je weer in contact bent met jezelf en met deze kracht, is alles weer mogelijk; je bent weer in balans en er is weer ruimte. In de afgelopen jaren heb ik mensen behandeld met lichamelijke pijnklachten en spanningsproblemen. Ook behandelde ik veel mensen met dementie; dit doe ik op de plek waar ze wonen.

Van 2011 tot 2017 was ik secretaris van de vereniging voor Upledger Craniosacraal therapeuten Nederland (UCN). Nog steeds ben ik onder ander actief in het positief neerzetten van de craniosacraal therapie in Nederland.