Home

Craniosacraal Therapie

De behandeling

Klachten

Janneke Borghans

Fyiotherapeutische massage

Kinesiotape

Contact

Tarieven

Extra Links

Blog

Ervaringen


Janneke Borghans
Praktijk voor Craniosacraal Therapie


Kinesiotape;

Binnen de fysiotherapie en de (top-)sport wordt veelvuldig gebruik gemaakt van Kinesio Tape. Kinesio Taping komt van oorspong uit Japan, het is een techniek waarbij gebruik wordt gemaakt van de natuurlijke herstelprocessen van het lichaam. Bij deze techniek wordt gebruik gemaakt van speciale tape. De tape activeert het zenuwstelsel en algemeen circulatiesysteem, waardoor de betreffende spieren en pezen weer snel herstellen.

Kinesio Tape is 25 jaar geleden ontwikkeld door Dr. Kenzo Kase. Het verschil tussen de gewone sporttape en de Kinesio Tape ligt in het feit dat de Kinesio Tape rekbaar is tot 130-140 % van de oorspronkelijke lengte. Bij gewone tape is de functie gericht op het beperken van de pijnlijke bewegingen, dit leidt tot drukverhoging. De Kinesio Tape is juist gericht op drukvermindering van het aangedane gebied en stimulering van een correcte beweging doordat de Tape de huid een stukje optilt.

Voordeel van deze methode, de tape kan dagen blijven zitten. Dit heeft als voordeel dat er een 24 uurs herstel plaatsvindt in tegenstelling tot een reguliere behandeling. Vaak wordt er zelfs doorgetraind. Verder heeft de tape ongeveer de dikte en gewicht van de huid, is hypoallergeen, ademend en bezit geen contra-indicaties voor het gebruik.

Bij welke klachten kan je Kinesio Taping toepassen?
De tapemethode is heel effectief bij overbelasting zoals bijvoorbeeld achillespeesklachten, shin-splint (botvliesontsteking), schouderklachten, rugklachten, nekklachten, een tennisarm enz. Ook verstuikingen en kneuzingen genezen sneller met Kinesio Tape.

Functies van Kinesio Tape:
- pijndemping
- geeft steun aan spieren en gewrichten
- verwijdert oedeem
- corrigeert gewrichten en weefsel

(info: Beter in Beweging)

klik hier voor Video Kinesiotape